Opskrift på kanelsnegle i fadBløde og svampede høje snegle bagt i en bradepande. De er nemme at lave, og så smager de fantastisk godt. De er altid et hit hos både børn og voksne.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 2 timert20 minuttermin
Antal 15stk
Ingredienser
Dej:
3,5dlmælk, lun
2spsksukker
6gramtørgær, eller 25 gram almindelig gær
560ghvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
1/4tsksalt
60gsukker
2æg, m/l
60gsmør, smeltet
1vaniljestang, kornene heraf
Fyld
180gsmør
180gbrun farin
1spskkanel
Glasur
1dlflormelis
2spskkakao
2spskvand, kogende
Sådan gør du
Varm mælken op til ca. 30 grader. Tilsæt de 2 spsk. sukker samt tørgær. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt til det bobler op. Det plejer at tage 10 - 15 minutter. Så er der godt gang i gæren.
3,5 dl mælk, 2 spsk sukker, 6 gram tørgær
Jeg forudsætter at man ælter dejen på maskine. Kom mel, sukker, blandingen af mælk og gær fra trin et, smeltet smør, salt, 2 æg samt vaniljekorn i skålen. Ælt herefter dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for våd ud.Jeg plejer at ælte dejen ca.10 - 15 minutter, før den begynder at slippe skålen.
560 g hvedemel, 1/4 tsk salt, 60 g sukker, 2 æg, 60 g smør, 1 vaniljestang
Når dejen begynder at slippe skålen, tages den op og kommes over i anden skål smurt med en smule olie. Stil den lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det plejer at tage en times tid.
Når dejen hæver forberedes fyldet til kanelsneglene. Bland brunt farin, Blødt smør samt kanel i en skål. Bland det grundigt sammen og stil det til siden.
180 g smør, 1 spsk kanel, 180 g brun farin
Når dejen er hævet overføres den til et bord drysset med mel. Dejen kan godt virke en smule klistret, så det er altså vigtigt med melet. Drys mel på dejen og rul den ud til et kvadrat på Ca. 50 x 50 cm med en kagerulle, eller en rullepind. Fordel derefter fyldet forsigtigt ud i et jævnt lag på dejen.
Rul forsigtigt dejen sammen til en pølse.
Find et bradepande frem Ca. 22 x 33 x 5 og beklæd den med bagepapir. Skær nu pølsen ud i 15 lige store snegle og placer dem i bradepanden. det gør ikke noget de ligger lidt tæt. Vi vil gerne have dem til at hæve opad under bagningen. Det er en rigtig god ide at bruge et stykke sytråd til at skære sneglene med. Så undgår man at trykke dejen flad. Man laver en løkke rundt om dejen og strammer til.
Nu skal sneglene hæve igen. Stil dem lunt og dæk dem til med et klæde. Lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det burde tage 30 - 40 minutter afhængig af temperaturen. Imens sneglene hæver forvarmes ovnen til til 190 grader.
Placer bradepanden midt i den forvarmede ovn og bag sneglene i 20 - 25 minutter til de er let gyldne.
Lad sneglene køle af, og rør en glasur sammen med flormelis kakao og kogende vand. Pynt sneglene med glasur og nyd dem med nogen du holder af.