Opskrift på citronfromageKlassisk mormor dessert med syrlig smag af lækre citroner. Det er en nem dessert, som du med fordel kan lave dagen før eller om formiddagen så den er klar når den skal serveres for dine gæster.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
4bladehusblas
3æg
100gsukker
2citroner, store (eller 3 mindre)
4dlpiskefløde
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
4 blade husblas
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
3 æg, 100 g sukker
Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).
2 citroner
Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal i den luftige æggesnaps.
Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen, gem lidt flødeskum til pynt (ca. 1 dl). Anret din citronfromage i en stor skål eller i mindre portionsglas, og stil den på køl i 2 timer så den kan sætte sig. Pynt med lidt flødeskum på toppen inden servering.
4 dl piskefløde
Noter
Variationer
Du kan også lave denne fromage med andre citrusfrugter, prøv den for eksempel med lime. Du kan også lave en blanding af forskellige citrusfrugter.