Bland vand, gær, sukker, salt, bageenzym, hvedesur samt olie en en stor skål. Jeg plejer at bruge skålen fra vores Kitchen Aid.
Brug et piskeris til at røre det hele sammen til salt, sukker og gær er opløst og hvedesur, bageenzym er rørt ud.
Så skal der havregryn, solsikkekerner, græskarkerner samt hørfrø i. Skift til en stor ske og rør det grundigt sammen.
Tilsæt melet og rør det sammen til det har en konsistens som meget tyk havregrød. Kom film over og stil det på køl til næste morgen.
Forvarm ovnen til 210 grader med varmluft. Stil et ildfast fad af metal i bunden af ovnen. Det skal bruges til at lave damp når de skal bages.
Kom bagepapir på en bageplade. Tag dejen ud af køleskabet. Gør dine hænder våde inden du former bollerne. Dejen er meget våd, så det er vigtigt at hænderne er våde så den ikke hænger fast.
Form nu boller af dejen, der skal blive 12 - 14 boller ud af dejen.
Placer nu bagepladen med bollerne midt i den forvarmede ovn, kom et par dl. vand i det ildfaste fad og luk ovnen. Nu skal bollerne bages til de er gyldne og sprøde. Det tager Ca. 20 minutter i vores ovn. Bage tiden kan selvfølgelig variere fra ovn til ovn, så hold øje med dem.
Når bollerne er færdige, køles de af på en rist inden de er klar til servering.