Opskrift på æblemuffins med kanelNår efteråret ramme, så er det ved at være æblesæson. De danske æbler er perfekte til skønne desserter og kager. Prøv disse svampede og lækre muffins med æble og kanel. Server dem som de er eller med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 12muffins
Ingredienser
200gsmør
2æg
200gsukker
1tskvaniljepasta
1tskbagepulver
200ghvedemel
4æbler
1dlrosiner
2spsksukker
1spskkanel
20gmandelflager
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og lad det køle ned.
Tænd ovnen på 180 grader. Gør 12 muffinsforme klar.
Pisk æg og sukker til det er hvidt og luftigt i en røremaskine eller med elpisker.
Kom vaniljepasta i, og sigt bagepulver og hvedemel i dejen. Rør til dejen er jævn.
Skræl halvdelen af æblerne og skær dem i tern. Kom æbletern og rosinerne i dejen, og rør til de er jævnt fordelt.
Fordel dejen i muffinsforme.
Skræl de sidste æbler, og skær dem i tynde både. Læg de tynde æblebåde på toppen af dine muffins. Bland sukker og kanel sammen, og drys med kanelsukkeret på toppen. Afslut med at drysse mandelflager ud over.
Bag dine muffins ved 180 grader i cirka 25 minutter. Stik i dem for at tjekke om de er færdigbagte.
Lad de færdigbagte muffins køle ned på en bagerist, og server dem gerne lune med creme fraiche eller flødeskum til.