500gsvampe, (for eksempel 300 g portobello og 200 g champignon)
2tskrøget paprika
5dlgrøntsagsbouillon
3dltomatpure
3dlrødvin
3spsksukker
3spsksoya sauce
1/2tskmuskatnød, fintrevet/stødt
Salt
Peber
Tilbehør:
400gspaghetti, koges efter anvisning på pakken
Sådan gør du
Skræl gulerødder og løg, og hak det fint sammen med bladselleri. Jeg bruger en minihakker, alternativt kan det rives på et rivejern.
Opvarm halvdelen af olien i en tykbundet gryde.
Steg løg, gulerod og bladselleri over lav varme i ca. ti minutter, husk at røre i gryden.
Rengør i mens svampene og hak dem fint (brug gerne minihakker eller foodprocessor)
Tilsæt det sidste olie hvis der er behov for det, og tilsæt så de hakkede svampe. Steg dem med til de er godt brunet af.
Så skal de sidste ingredienser i, røget paprika, bouillon, tomatpuré, rødvin, sukker, soya og den revne muskatnød tilsættes og retten smages til med salt og peber.
Bring sovsen i kog, og lad den gerne koge 3-4 timer hvis du har tid til det. Jo længere den koger, jo bedre og kraftigere smag. Hvis det koger for meget ind kan der spædes op med vand eller lidt bouillon.
Tag låget af gryden den sidste time, så det koger godt ind. Rør i gryden ind i mellem så det ikke brænder på!
Inden servering kan sovsen smages til med mere sukker, soya, salt, peber eller muskatnød.