Sådan laver du en varm og krydret gløggekstrakt, og serverer den med rom og hvidvin eller som alkoholfri gløgg.
Forb. tid 15min
Tilb. tid 1t
Trækketid 1d
Samlet tid 1d1t15min
Antal 10personer
Ingredienser
Gløggekstrakt
1læblemost
1dlrørsukker
2citroner
1appelsin
12kapslerkardemomme
1stangvanilje
3kanelstænger
6stjerneanis
6hele nelliker
6peberkorn
4skiverfrisk ingefær
Til servering - med alkohol
1dlrom
2lhvidvin, 2 dele hvidvin til 1 del gløggekstrakt
Til servering - uden alkohol
2læblemost, 2 dele æblemost til 1 del gløggekstrakt
Til servering
Mandler og rosiner
Sådan gør du
Gløggekstrakt
Åben vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn, den tomme vaniljestang og alle andre ingredienser til gløggekstrakten i en gryde og kog op under omrøring. Lad gløggen simre i 30-60 minutter under låg. Lad den herefter køle af og kom den på et skoldet glas med låg. Lad ekstrakten trække i minimum 1 dag før krydderierne sies fra og den er klar til servering.
Hvid gløgg med alkohol
Varm hvidvin op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og bland med gløggekstrakt. Blandingsforholdet er 2 dele hvidvin til 1 del gløggekstrakt. Hvis du laver af 1 liter gløggekstrakt, skal du bruge 2 liter hvidvin.Regn med cirka 2 dl hvidvin og 1 dl gløggekstrakt per person du skal servere gløgg til.
Tilsæt 1 cl rom per person eller 1 dl hvis du varmer hele portionen på en gang. Du kan undlade rom, hvis du ønsker en mildere gløgg.
Server straks - Evt. med mandler og rosiner.
Hvid gløgg uden alkohol
Varm æblemosten op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt gløggekstrakt. Brug 2 dele æblemost til 1 del gløggekstrakt. 2 Liter æblemost hvis du laver gløgg af alt gløggekstrakten.Regn med cirka 2 dl æblemost og 1 dl gløggekstrakt per person du skal servere gløgg til.