Opskrift på små søde sukkerbrune kartofler til and eller flæskesteg. Det her er den helt traditionelle og klassiske metode til brune kartofler, som min mor laver dem. Det er bare sukker, smør og kartofler.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
120gsukker
30gsmør
1kgsmå kartofler, kolde, kogte og pillede. evt. fra glas
Sådan gør du
Fordel sukkeret i et jævnt lag i en pande og varm langsom op til det er helt smeltet - undgå at røre rundt. Når sukkeret begynder at smelte midtpå, er det en god ide at skrue lidt ned for blusset for at undgå at karamellen brænder på.
120 g sukker
Tilsæt smør og rør rundt til karamellen er fin, ensartet og blank.
30 g smør
Tilsæt de tørre kartofler og lad dem stå lidt inden du rører rundt. Karamellen skal lige have tid til at varme op igen, så den ikke klumper.
1 kg små kartofler
Rør herefter rundt en gang i mellem indtil de har den ønskede brune farve. Jeg giver dem ca. 20 min i karamellen på meget lav varme.
Serveres herefter til for eksempel and eller flæskesteg.