Opskrift på lemon curdHjemmelavet syrlig lemon curd til kager, pandekager eller desserter. Det er en tyk og cremet citroncreme, som passer rigtig godt til søde kager eller desserter, men som også smager skønt på en nybagt bolle eller på brød.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 2glas
Ingredienser
3citroner, øko
140gsukker
5æggeblommer
80gsmør
Sådan gør du
Riv skallen på citronerne, og kom det i en minihakker eller foodprocessor sammen med sukkeret. Hak det godt sammen. Dette skridt kan springes over, men det giver lidt ekstra citronsmag til cremen.
Pres citronsaften ud af citronerne.
Kom citronsukkeret i en gryde sammen med citronsaften og æggeblommerne og pisk det hele godt sammen.
Opvarm langsomt cremen over middellav varme mens du rører i den. Brug gerne en silikonedejskraber, der nemt kan komme rundt i hele gryden.
Opvarm cremen til den er lun, omkring 65 grader, og kom så tern af smørret i.
Nu skal cremen holdes på varmen og omrøres jævnligt indtil den tykner. Det sker for mig oftest efter 8-10 minutter og omkring 75 grader. Undgå af din creme kommer over 80 grader, for så vil æggene hurtigt sætte sig, og du vil få klumper i cremen.
Når cremen er tyknet og er jævn og blank, hældes den igennem en si og over på rengjorte glas.