Opskrift på lakseside i ovn med brunet smørLækker og saftig ovnbagt laks med krydderier og en sauce af brunet smør med hakket kapers, persille og citron. Det er nem hverdagsmad som hele familien elsker at sætte tænderne i. Server med nye kartofler, dampede asparges eller dit favorittilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hviletid 5 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
800glaks, hel side
Marinade til laks:
2spskolivenolie
1tskløgpulver
½tskhvidløgspulver
1spskfrisk dild, eller 2 tsk tørret
1citron, øko, skal
1tsksalt
Peber, Efter smag
Brunet smør-sauce:
125gsmør
1spskkapers
2spskfrisk persille, hakket
½citron, øko, skal og saft heraf
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 200 grader, sat op til almindelig ovn.
Laksesiden forberedes. Gå den igennem for ben og fjern dem med en pincet hvis du støder på nogen.
Forbered dernæst marianden til laksen. I en lille skål kommes olivenolien, løgpulver, hvidløgspulver. Hak den friske dild fint og kom den i skålen sammen med 1 spsk. reven skal fra en øko citron samt salt og peber. - Jeg plejer at bruge fint salt, det er nemmere at fordele ud over laksen. Rør det hele grundigt sammen.
Smør nu laksen grundigt ind i marinaden. Herefter kan man komme den på køl i et par timer, eller som jeg har gjort her i opskriften komme den i ovnen med det samme.
Placer et stykke bagepapir på en bageplade og flyt laksesiden over. Placer nu bagepladen med laksen midt i den forvarmede ovn og tilbered den i 20 minutter.
Når tiden er gået, tages laksen ud. Lad den trække på bagepladen, eller et skærebræt i mens du forbereder smørsaucen.
Kapers og persille hakkes fint, riv skallen af ½ økologisk citron. I en pande smeltes smørret ved høj varme, lad det boble af og brune, når det begynder at få en nøddeagtigt duft og er let brunt tilsættes de hakkede kapers, persille samt citronskal. Pres saften fra den halve citron i saucen og rør rundt.
Tag saucen af varmen og hæld lidt af den ud over laksen før den serveres. resten af saucen kommes i en lille opvarmes skål og serveres sammen med laksen.