Opskrift på blinis med laks og flødeostSmå blinis med en lækker flødeostecreme og laks. De er perfekte som kanapeer til forret eller som en snack til et godt glas vin. De er fine at servere til nytår, eventuelt sammen med blinis med andet fyld også.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Blinis:
2spskvand
10ggær
½tsksalt
100ghvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
1 ½dlmælk
1æg, deles i blommer og hvider
10gsmør, smeltet
15gsmør, til stegning
Flødeostecreme:
200gflødeost
2spskdild
2tskcitronsaft
1tsksalt
Peber
Fyld:
250gkoldrøget laks
Frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør det hele godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.
Flødeostecreme:
Hak dilden fint. Bland dild, flødeost, citronsaft, salt og peber, og smag til hvis nødvendigt. Opbevar cremen i køleskabet indtil servering.
Servering:
Kom en god klat flødeostecreme på hver blini. Du kan med fordel komme den i en sprøjtepose og sprøjte fine dutter. Fordel laksen hen over cremen. Pynt med lidt dild, og slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.
Noter
Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.