Opskrift på chokoladespecierSpecier med mørk chokolade er noget nær de perfekte julesmåkager. Det er smørbagte småkager med masser af god smag og den helt rigtige konsistens. Vi bruger mørk chokolade, men du kan også lave specier med mælkechokolade hvis du har lyst.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 80stk
Ingredienser
260ghvedemel
200gsmør
1vaniljestang
100gchokolade, mørk
100gflormelis
1æg
Sådan gør du
Smuldrer smørret i hvedemelet.
200 g smør, 260 g hvedemel
Kom korn fra vaniljestangen og flormelis i mel/smør-blandingen og bland det hele sammen. Tilsæt grofthakket chokolade og rør rundt.
1 vaniljestang, 100 g flormelis, 100 g chokolade
Pisk ægget sammen og tilsæt det mens du samler dejen.
1 æg
Dejen er ret blød, det skal den være, så lad være med at tilsætte ekstra mel.
Del dejen i 2, og læg hver del på et stykke husholdningsfilm. Brug filmen til at forme dejen til en pølse på 3-4 cm i diameter og læg den i køleskabet i 2 timer til den er skærefast. Alternativt kan du lægge dejrullerne i fryseren til de er faste.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skær dejen i tynde skiver på cirka 2 mm og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten.
Lad dem køle ned på en bagerist, og pak dem derefter i kagedåser.
Noter
Opbevaring og holdbarhed
Opbevar de afkølede småkager i en tætsluttende kagedåse eller anden bøtte. Her kan de holde meget længe, i hvert fald en måned, sikkert også længere.