Opskrift på andebryststeg i ovnHer op til Mortensaften og jul, skal der and på bordet i de fleste danske hjem. Hvis du ikke vil lave en hel andesteg eller I både bare bedst kan lide brystkødet på anden, så er en andebryststeg helt perfekt. Du kan nemt tilberede din andebryststeg i ovnen, det giver en saftig and med sprødt skind.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 1 timet50 minuttermin
Samlet tid 1 timet55 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
Andebryststeg:
1andebryststeg
Salt
Peber
7,5dlvand, kogende
1spskOscar koncentreret andefond, eller lignende
1laurbærblad
Andesovs:
50gsmør
40ghvedemel
7,5dlstegesky
1dlpiskefløde
1spskribsgele
1spsksovsekulør
1tskvineddike
Salt
Peber
Sådan gør du
Andebryststeg:
Ovnen forvarmes til 150 grader sat op til almindelig over- og undervarme.
Andebryststegen pakkes ud og forberedes. Dup det tørt med køkkenrulle, og gnid skindet ind i salt samt peber. Kom stegen i et ildfast fad og placer det på en rist midt i den forvarmede ovn.
1 andebryststeg, Salt, Peber
Tilbered nu andebryststegen ved 150 grader i 90 minutter.
Efter 90 minutter skrues der op til 200 grader. Tilsæt 7,5 dl kogende vand, koncentreret andefond samt laurbærblad til fadet og luk ovnen. - Det skal danne basen til andesovsen.
7,5 dl vand, 1 spsk Oscar koncentreret andefond, 1 laurbærblad
Tilbered nu andebryststegen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Efter ca. 20 minutter tændes der for grillen i ovnen og der skrues op til 250 grader. Tilbered andebryststegen til den har en kernetemperatur på 68-70 grader og til den er gylden og sprød i skindet. - Hvis du vil have at anden er helt gennemstegt, så tilbered den til kernetemperaturen er 75 grader.
Når andebryststegen er færdig tages den ud af ovnen og skal nu trække 10-15 minutter utildækket i mens sovsen tilberedes.
Andesovs:
Stegeskyen/fonden hældes igennem en si op i en skål. I en gryden smeltes smørret ved middel varme. Melet tilsættes og det piskes sammen med smørret. Lad det svitse et par minutter inden fløden tilsættes i mens der piskes.
50 g smør, 40 g hvedemel, 1 dl piskefløde
Tilsæt derefter stegeskyen gradvist i mens der piskes. Bliv ved med at tilsætte stegesky til den ønskede konsistens er nået. Kom en spsk. kulør i samt ribsgele og vineddike.
Lad saucen simre ved svag varme og smag den til med salt og peber. Du kan tilsætte mere væske hvis sovsen bliver for tyk.
Salt, Peber
Servering:
Skært bryststykkerne fra andebryststegen og skær dem i skiver. Server andebryststegen sammen med sovsen, brunede kartofler og masser af rødkål.
Noter
Kernetemperatur: Der er stor forskel på de andebryststege man kan købe i supermarkedet. Den vi har brugt i opskriften sidder stadig på skroget, og den tager længere tid at tilberede end dem der blot sidder på et lille stykke brystben. Derfor bør du altid bruge stegetermometer når du tilbereder en andebryststeg, og tilberede til kernetemperaturen er 68-70 grader inden du tager den ud og hviler.