Opskrift på hasselback æblerBagte halve rillede æbler med kanel, hasselnødder og vaniljeis på toppen er en skøn og nem efterårsdessert, som hele familien elsker at sætte tænderne i. Server den ovenpå et godt måltid mad en blæsende efterårsdag, med skønne danske æbler.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4æbler
100gsmør, blødt
100gbrun farin
4tskkanel
30ghasselnøddeflager
250gvaniljeis
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl æblerne og del dem i to. Fjern kernehuset. Skær nu snit ned i den runde side på æblerne. Skær så tynde skiver så muligt, men skær ikke hele vejen igennem, æblet skal stadig sidde sammen i bunden. Læg de halve æbler i et ovnfast fad.
4 æbler
Bland smør, brun farin og kanel sammen. Fordel blandingen ud over æblerne.
100 g smør, 100 g brun farin, 4 tsk kanel
Drys hasselnøddeflager på toppen af æblerne.
30 g hasselnøddeflager
Bag æblerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 minutter eller til de er møre.
Server de lune æbler med en kugle vaniljeis på toppen.