Opskrift på pirogger med skinkePirogger til madpakken eller frokost med fyld af skinke, ost, tomat og oregano. De har en skøn pizzasmag, og ligner nærmest en indbagt pizza. Server sammen med udskårne grøntsager eller frugt i madkassen.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hævetid 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 12stk
Ingredienser
Dej:
2,5dlsødmælk
1spsksukker
4gtørgær
1æg
400ghvedemel
40gsmør, smeltet
1tsksalt
Fyld:
1spskolivenolie, til stegning
1porre
4tomater
400gskinkestrimler
4spsktomatpure
Salt
Peber
100grevet mozzarella
1æg, til samling og pensling
½dlsesamfrø
Sådan gør du
Dej:
Varm mælken op til cirka 35 grader, og pisk sukker og gær i mælken med et piskeris. Lad væsken stå i 10 minutter indtil det begynder at boble lidt. Afmål imens resten af ingredienserne til dejen.
Når der er gang i gæren, kommes væsken med gær og sukker i røremaskinen sammen med æg, hvedemel, smeltet afkølet smør og salt. Ælt dejen godt på maskinen ved middel hastighed i 15-20 minutter eller til dejen er blank og jævn og slipper skålen.
Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 1 time eller til dobbelt størrelse. Forbered i mens fyldet til piroggerne.
Fyld:
Skær porre i tynde skiver, og skær tomaterne i tern. Kom lidt olie på en pande, og steg porre og tomat i et par minutter ved middel varme.
Kom skinkestrimler, tomatpure og oregano op sammen med porre og tomat, og smag fyldet til med salt og peber.
Pirogger:
Del dejen i 12 lige store portioner. Form boller af dejklumperne, og rul dem herefter ud til runde, flade brød med en diameter på cirka 15 cm.
Fordel fyldet fra panden på dejen på den ene side af midten. Drys herefter ost over fyldet.
Pisk ægget sammen, og pensel dejcirklen hele vejen rundt i kanten som en slags lim.
Fold cirklen på midten, så du får en halvmåneform. Luk herefter dejen rundt i kanten ved at trykke samlingen sammen med en gaffel. På den måde får du det karakteristiske mønster langs den buede kant.
Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 190 grader.
Pensel piroggerne med resterne af det sammenpiskede æg, og drys dem med sesamfrø. Bag dem herefter 15-17 minutter ved 190 grader.
Lad piroggerne køle lidt ned på en rist. Spis dem gerne lune eller læg dem i køleskabet hvis de skal med på madpakken dagen efter. Alternativt kan de fryses ned hvis de skal gemmes længere tid.