Cremet og lækker risotto med skønne grønne asparges
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2spskolivenolie
1løg
1bdtgrønne asparges
75gsmør
350ggrød- eller risottoris
3dlhvidvin
1 1/2lgrøntsagsbouillon
70gparmesan
Salt og peber
Sådan gør du
Opvarm olien og 25 g af smørret i en stor pande, og tilsæt et hakket løg. I mens løget svitses skæres asparges i passende stykker på 2-3 cm (husk at brække enderne af først)
Steg aspargene med indtil de får lidt farve, og tilsæt herefter risene. Lad risene få varme og stege i ca. 5 minutter inden du går videre.
Tilsæt hvidvin og det simrer i 5 min. Varm i mens grøntsagsboullion op i en gryde ved siden af.
Når hvidvinen er kogt væk tilsættes ca. 2 dl. bouillon, den skal være kogende. Igen lader man væsken koge væk inden man igen tilsætter yderligere bouillon. Ind i mellem røres der i retten så væsken kan trænge godt ind i risene. Man fortsætter med at koge væske ind i risene indtil de er møre, der skal ca. bruges halvanden liter bouillon, nogen gange lidt mindre eller mere, her må man smage for at være sikker på at risene er klar. De skal lige akkurat være møre uden at koge helt ud.
Når risene er møre slukkes for kogepladen, og man tilsætter parmesan og de sidste 50 g smør. Når smør og parmesan er smeltet sammen med risene, smages retten til med salt og peber og serveres med det samme.