Opskrift på hjemmelavet dybstegt kylling i tempura-dej som vi kender dem fra China Boxen. De er nemme at lave og smager skønt som snack eller helt måltid. Lav din egen indbagte kylling med få ingredienser og en frituregryde.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4person
Udstyr
Frituregryde
Ingredienser
500gkyllingebryst
1 ½dl hvedemel, til at vende kyllingen i
3lfritureolie
Tempura-dej:
1dlhvedemel
½dlmajsstivelse
1tskbagepulver
1tskpaprika
1tsksalt
½tskhvidløgspulver
½tskløgpulver
1 ½dldanskvand, eller øl
Sådan gør du
Fritureolien forvarmes til 180 grader.
Pisk alle ingredienserne til tempuradejen godt sammen i en skål med et piskeris.
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker.
Vend kyllingestykkerne i hvedemel, og dyb dem derefter i tempura-dej. Læg dem direkte over i den varme fritureolie. - Husk at ryst kurven i frituregryden lidt når du ligger kyllingestykkerne i, ellers kan de godt sætte sig i bunden
Steg kyllingestykkerne i 4-5 minutter til de er blevet gennemstegte og gyldne og sprøde. Vend dem halvvejs, så de bliver tilberedt på begge sider.
Læg dem på en rist når du tager dem op af frituren, for at undgå at de bliver bløde.
Server som snack med en god dip eller som et måltid med ris og grøntsager til.