1,5tsksort pastafarve, Eller anden sort farve egnet til fødevarer.
1,5spsklakridspulver, Giver en mild smag af lakrids, for en mere kraftig smag kan der kommes 2 spsk. i.
1spskflagesalt
Sådan gør du
I en stor gryde eller pande varmes piskefløde, sukker, glukosesirup, sort farve samt vaniljepasta op under omrøring til det begynder at koge.- Det bør være nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let sætter sig fast.
Karamelmassen koges ved middel varme til temperaturen rammer 120 grader, rør jævnligt i massen. Tag gryden/panden af blusset og kom flagesalt i sammen med lakridspulveret der sigtes i. Rør det grundigt sammen, så lakridspulveret og flagesaltet bliver godt rørt ind i karamellen.
Karamelmassen hældes nu op i et fad på ca. 25x25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca. 3,5 timer ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.- Der bliver ca. 70 karameller
Karamellerne pakkes i cellofan eller bagepapir skåret til i passende stykker.