Opskrift på lækre hjemmelavede flødekarameller med lakrids og flagesalt. De bedste saltkarameller med smag af lakrids du kommer til at spise.
Tilb. tid 40 minuttermin
Nedkøling 3 timert30 minuttermin
Samlet tid 4 timert10 minuttermin
Antal 70stk
Ingredienser
5dlpiskefløde
250gsukker
125gglukosesirup
1tskvaniljepasta
1,5tsksort pastafarve, Eller anden sort farve egnet til fødevarer.
1,5spsklakridspulver, Giver en mild smag af lakrids, for en mere kraftig smag kan der kommes 2 spsk. i.
1spskflagesalt
Sådan gør du
I en stor gryde eller pande varmes piskefløde, sukker, glukosesirup, sort farve samt vaniljepasta op under omrøring til det begynder at koge.- Det bør være nonstick gryde eller pande, så karamellen ikke så let sætter sig fast.
Karamelmassen koges ved middel varme til temperaturen rammer 120 grader, rør jævnligt i massen. Tag gryden/panden af blusset og kom flagesalt i sammen med lakridspulveret der sigtes i. Rør det grundigt sammen, så lakridspulveret og flagesaltet bliver godt rørt ind i karamellen.
Karamelmassen hældes nu op i et fad på ca. 25x25 cm foret med bagepapir. Lad den køle ned i ca. 3,5 timer ved stuetemperatur inden den skæres ud i passende stykker med en skarp kniv.- Der bliver ca. 70 karameller
Karamellerne pakkes i cellofan eller bagepapir skåret til i passende stykker.