Nem opskrift på små blinis med varmrøget laks og syltede rødløg - lækre som kanapeer til forret eller som en snack
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Blinis:
2spskvand
10ggær
½tsksalt
100ghvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
1 ½dlmælk
1æg, deles i blommer og hvider
10gsmør, smeltet
15gsmør, til stegning
Syltede rødløg:
2rødløg
1dlvand
1dllagereddike
1dlsukker
½spsksalt
5peberkorn
1laurbærblad
Fyld:
250gvarmrøget laks
1dlcreme fraiche
Peber
Flagesalt
frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
Opløs gæren ud i vandet. Rør så salt og hvedemel i, og tilsæt mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og tilsæt til sidst afkølet smeltet smør i dejen. Lad dejen hæve lunt 1 time.Mens dejen hæver kan du lave de syltede rødløg..
Pisk æggehvider helt stiver, og vend dem så forsigtigt i dejen.
Varm en pande op til middel varme, og kom dejen på panden i små klatter. Jeg bruger cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg blinierne 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist og lad dem køle lidt af.
Syltede rødløg:
De syltede rødløg kan med fordel laves i god tid. De har godt af at stå fra dagen før, men de kan også sagtens laves samme dag.
Skræl rødløgene og skær dem i tynde skiver. Jeg skærer den på mandolinjernet på 3 mm.
Kog vand, sukker og eddike op i en gryde. Tilsæt peberkorn og laurbærblad. Når syltelagen koges, kommes løgringene i, og koger med i 2 minutter. Hæld løg og lagene i et glas eller en plastbøtte, og lad dem trække i lagen indtil servering, vi anbefaler mindst en time i lagen gerne længere.
Servering:
Kom en teskefuld creme fraiche på hver blini, og læg derefter afdryppede syltede rødløg ovenpå. Fordel den varmrøgede laks over rødløgene og slut af med dild, friskkværmet peber og flagesalt på toppen.
Noter
Beregn 3-4 blinis pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de fryses ned og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og lune dem et minut i ovnen inden servering.