Opskrift på sukkerkogte æbler med geleNem opskrift på æbler med gele til andestegen eller julemiddagen. Æblerne giver et frisk pust til den ellers tunge mad, og de er skønne at servere til både jul og Mortensaften. Du kan nemt koge æblerne dagen før, og lade dem trække i lagen i køleskabet til de skal fyldes med ribsgele og serveres.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4æbler, Cox Orange eller ligende
1lvand
½citron, saften
2dlsukker
2tsk vaniljepasta, eller 2 vaniljestænger
1dlribsgele
Sådan gør du
Fyld vand i en gryde, og tilsæt citronsaft.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og halver æblerne. Efterhånden som du får skrællet æblerne, lægges de i gryden med vand/citron.
Når du har skrællet alle æblerne, tilsættes sukker og vaniljepasta, og vandet koges op.
Når vandet koger, skrues ned på lav varme, og æblerne simrer 4-5 minutter i det kogende vand.
Efter 4-5 minutter slukkes for varmen, og æblerne køler ned i lagen hvis du har tiden til at vente det. Det gør at de trækker lidt ekstra smag.
Ved servering tages æblerne op af lagen, lægges på et serveringsfad, og fyldes med cirka 1 spsk ribsgele pr halve æble. Nu er æblerne klar til servering.