Skær det bløde smør i tern, og smuldrer det i melet.
Tilsæt sukker, brun farin, kakao og krydderier til melet.
Tilsæt til sidst ægget, og så skal du samle dejen. Det synes jeg er nemmest at gøre med hænderne. Dejen skal ikke æltes, bare samles til en samlet dejklump.
Læg dejen på køl indtil den er blevet kold, så er den nemmere at arbejde med. Jeg anbefaler du lægger den i køleskabet 1 times tid.
Når dejen er kold, deles den i 4 dele, der rulles ud på et meldrysset bord. Rul til dejen er cirka 3 mm tyk. Udstik figurer med udstikkere, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kagerne 6-8 minutter ved 180 grader.
Lad dem ligge 2-3 minutter på bagepladen når de kommer ud af ovnen, og overfør dem herefter til en rist hvor de skal køle helt ned inden de kan pyntes med glasur.
Glasur:
Pisk æggehvide og flormelis godt sammen. Brug en håndmixer, da det er sejt at piske. Pisk til massen bliver sej og danner bløde toppe, det tager cirka 5 minutter med håndmixer. Konsistensen kan reguleres med lidt vand eller flormelis hvis den er blevet for tyk/tynd.
Farv evt. noget af glasuren med frugtfarve.
Kom evt. glasuren i sprøjteposer og pynt de afkølede småkager.