Honningkagemuffins med abrokismarmelade og chokoladeglasur
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Køle- og pyntetid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 12stk
Ingredienser
Honningkagemuffins:
230ghonning
100gsukker
65gmælk
2stkæg
260ghvedemel
1tsknatron
2tskstødt kanel
0,5tskstødt ingefær
0,5tskstødte nelliker
Fyld:
1,2dlabrikosmarmelade
Chokoladeglasur:
100gmørk chokolade
2spskhonning
20gsmør
Pynt:
Krymmel
12stkskumfiduser
4spskroyal icing, eller glasur
Sådan gør du
Honningkagemuffins:
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
Smelt honning og sukker sammen i en gryde. Tag det af varmen, og lad det køle let ned. Tilsæt mælk og pisk det sammen. Pisk herefter æg i et af gangen.
Bland hvedemel, natron og krydderier sammen, sigt det i dejen, og rør dejen sammen til den er jævn.
Kom dejen i 12 muffinsforme, og bag dem i 20-25 minutter. Hold øje med dem, og stik i dem med en kødnål for at se om de er færdigbagte. Når der ikke længere hænger dej ved nålen, tages de ud.
Lad dem køle af et øjeblik og vend dem ud på en rist, så de kan køle helt ned.
Fyldning:
Når kagerne er kolde, skal de fyldes med abrikosmarmelade. Brug en kernehusudstikker eller en skarp kniv og lav et rundt hul i toppen af hver muffin. Fjern lidt af indmaden i kagen, så der er plads til marmeladen.
Fyld cirka 2 tsk abrikosmarmelade i hver muffins, og sæt forsigtigt toppen på igen.
Chokoladeglasur:
Smelt mørk chokolade i en gryde sammen med honning og smør. Rør sammen til glasuren er helt jævn.
Pyntning:
Kom derefter en spsk. glasur på hver muffin, og drys med krymmel.
Pynt evt. med en skumfidusgave. De er lavet af firkantede skumfiduser, der er tegnet på med royal icing og har fået et stykke krymmel på.