Saftige muffins med hokkaidogræskar og flødeostecreme
Forb. tid 10min
Tilb. tid 25min
Pyntning 15min
Samlet tid 50min
Antal 20stk
Ingredienser
270gbrun farin
120gsmør, blødt
4stkæg
1tskvaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang
½tsksalt
½tsknelliker, stødte
1tskkardemomme, stødt
1tskkanel, stødt
2tskbagepulver
275ghvedemel
400ghokkaido græskar, groft revet
Topping:
200gflødeost, neutral
50gflormelis
1tskvaniljepasta
1stkcitron, saften herfra
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk blødt smør og brun farin godt med en elpisker. Kom herefter æggene i et af gangen, og pisk mellem hvert æg. Tilsæt så salt og alle krydderierne inkl. vaniljepasta. Sigt bagepulver og hvedemel i dejen, og tilsæt groftrevet hokkaido græskar. Vend dejen sammen til den er jævn.
Kom dejen i muffinsforme, fyld dem cirka ¾ op, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Stik i dem med en kødnål eller en gaffel og tjek at der ikke hænger dej ved når du tager den op.
Lad dine muffins køle helt ned inden du pynter dem med frosting.
Frosting:
Bland flødeost, flormelis, vanilje og citronsaft sammen. Kom ostecremen i en sprøjtepose med en tyl, eller brug en paletkniv til at smøre kagerne med frosting.
Server kagerne med det samme eller opbevar dem på køl efter de er pyntet.
Noter
Opskriften giver cirka 20 stk muffins i de lave muffinsforme som på billederne her. Bruger du de høje amerikanske forme, skal du regne med at få omkring 12-14 muffins.