Lækker dessert med ananas, friteret og drysset med kanelsukker.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1stkananas
Dej
2,5dlhvedemel
½tskbagepulver
½tskkardemomme
1tskvaniljepasta
¼tsksalt
3dlsødmælk
1stkæg, m/l
Drys
1½spskkanel
½dlsukker
Til stegning
Olie, vindruekerneolie eller anden smagsneutral olie
Sådan gør du
Ananassen skrælles og skæres i skiver. Udstik kernen og smid den ud, den er sej og ikke så rar at tygge i.
Bland sukker og kanel i en skål og stil det til siden.
Alle ingredienser til dejen piskes grundigt sammen i en skål. Her kan man bruge en stavblender.
I en stor pande varmes olien op til middel varme, der skal være ca. 1 cm. olie på panden til at fritere i.
Test om olien er klar med en tandstikker af træ. Når det syder om spidsen på tandstikken er olien klar.
Dup skiver af ananas tørre med køkkenpapir og dyp dem derefter i dejen. Friter derefter skiverne i den varme olie på begge sider til de er gyldne. Kom de fritere skiver ananas på køkkenrulle for at fjerne overskydende olie.
Vend nu de friterede ananasringe i kanelsukker og server dem sammen med vaniljeis, eller bare som de er.