Nem opskrift på det bedste foccacia brød uden æltning
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Hævetid 8 timert
Samlet tid 8 timert35 minuttermin
Antal 2Brød
Ingredienser
475mlvand, ca. 25 grader
13gsalt
6gtørgær
500ghvedemel, gerne med højt proteinindhold
2spskolivenolie
½dlolivenolie, til at smøre forme
2spskfrisk rosmarin
1spskflagesalt
Sådan gør du
I en stor skål blandes det lune vand og salt til saltet er opløst.
Tilsæt tørgær til blandingen og pisk det grundigt til gæren er opløst.
Tilsæt derefter mel og bland det grundigt samme, uden at ælte det. Når al melet er vådt, kommes film over skålen og den stilles på køl. Nu kan man vælge at koldhæve dejen fra 8 - 24 timer.
Når dejen har hæver tages den ud af køleskabet.
2 springforme på Ca. 22 cm. i diameter forberedes ved at smøre dem grundigt ind olivenolie cirka 1 spsk. i hver form. Der kommes bagepapir i bunden.
Del dejen i 2 portioner og kom nu en portion i hver form. Kom godt med olivenolie på hænderne og fold hver dejklup ind over sig selv nogle gange. Dæk forme til med film. Nu skal dejen hæve i 2 - 3 timer ved stuetemperatur.
Forvarm ovnen til 230 grader alm. ovn.
Når dejen er hævet godt op og fylder formene fordeles der ½ dl olivenolie ud over hver dej. Gør derefter dine hænder våde og "prik" dejen med fingrene så der kommer fordybninger i dejen.
Drys derefter dejene med hakket frisk rosmarin samt flagesalt.
Placer nu formene midt i den forvarmede ovn. Skru ned til 220 grader og bag brødene i cirka 25 minutter, eller til de er gyldne og sprøde på toppen og i bunden.
Tag brødene ud og lad dem køle af på en rist inden de skæres ud.