400ghvedemel, vælg gerne en type med højt proteinindhold
Sådan gør du
Lav dejen i en stor plastbøtte eller en skål med låg. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og sukker. Pisk godt til alt er opløst. Tilsæt så melet, og vend dejen forsigtigt rundt indtil alt melet er vådt. Du må endelig ikke ælte dejen! Kom låget på bøtten eller skålen og lad dejen stå i 7-9 timer ved stuetemperatur.
Opvarm ovnen til 275 grader varmluft, sæt en bageplade i bunden af ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord (brug meget mel, da dejen er ret blød). Hak 9 boller ud af dejen, og form dem let med meget våde hænder. De må gerne være rustikke i udseendet. Sæt dem på et stykke bagepapir.
Træk bagepapiret over på den varme bageplade, og bag bollerne i 12-15 minutter indtil de er gyldne, sprøde og lyder hule når du banker dem under bunden.
Lad bollerne køle af på en rist, og server dem for nogen du holder af.