Lækker dessert med fløde og sød mange-gele på toppen
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Køleskab 4 timert
Samlet tid 4 timert20 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
Panna cotta
3bladehusblas
1/2lpiskefløde
60gsukker
1tskvaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang
Mango-gele
2bladehusblas
160gmango, i tern, frisk eller frossen
1dlvand
2spsksukker
3spskcitronsaft
Sådan gør du
Panna cotta
Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.
Kog fløde, sukker og vanilje op i en gryde, og lad det småsimre i et par minutter.
Vrid husblassen og smelt den i den varme flødeblanding. Lad den køle af et par minutter, og hæld herefter din panna cotta på glas, og sæt dem på køl til den har sat sig. Det tager cirka 2 timer.
Mango-gele
Når din panna cotta har sat sig, skal der mangogele på toppen.
Start med at lægge husblassen i koldt vand i minimum 5 minutter.
Kom mangotern, vand og sukker i en gryde og kog op. Lad mangoen koge 5 minutter og blend herefter med en stavblender. Hvis du vil have den helt glat, kan du passere den igennem en fintmasket si. Jeg synes ikke det gør noget den har lidt struktur.
Lun citronsaften i en gryde, vrid husblassen og smelt den i den varme citronsaft. Hæld citron/husblas over i mangokompotten.
Lad massen køle ned til cirka 37 grader, og hæld derefter din mangogele over den kolde panna cotta. Stil igen panna cottaen på køl indtil geleen har sat sig, det tager et par timer, og så er den klar til servering.