Opskrift på lækre hakkebøffer i en krydret tomatsovs med smag af pizza. Der er lækre grøntsager i tomatsovsen, og du kan med fordel servere retten til kogt pasta eller ris.
Forb. tid 35 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet5 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Bøfferne
500ghakket oksekød
30grasp
1æg
1dlsødmælk
1løg, revet eller hakket fint
1fedhvidløg, revet fint
1,5tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
1tskoregano
70gparmesan
2spskolivenolie, til stegning
Saucen
3spskolivenolie
1løg, hakket
1fedhvidløg, revet fint
1rød Peberfrugt, skåret i strimler
200gchampignon, renset og skåret i skiver
2dlvand
400ghakkede tomater
30gtomatkoncentrat
1oksebouillonterning, eller tilsvarende
1tsksalt
2tsksukker
Peber
150gfrisk mozzarella
Frisk persille, til pynt
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
I en skål eller på på en røremaskine røres alle ingredienserne til farsen grundigt sammen. Form 4 bøffer ud af farsen og stil dem til siden.
500 g hakket oksekød, 30 g rasp, 1 æg, 1 dl sødmælk, 1 løg, 1 fed hvidløg, 1,5 tsk salt, Peber, 1 tsk oregano, 70 g parmesan
På en stor pande varmes olivenolien op og bøfferne steges nu 3-4 minutter på hver sider, eller til de har fået en fin stegeskorpe. - Bøfferne tilberedes færdig i ovnen, så de skal ikke være helt gennemstegte.
2 spsk olivenolie
I samme pande som bøfferne blev stegt i, varmes nu lidt mere olivenolie op. Kom de hakkede løg i og svits dem ved jævn varme til de begynder at blive klare, tilsæt derefter peberfrugt og revet hvidløg. Svits det hele yderligere i ca. 5 minutter.
Tilsæt champignon og svits det yderligere til svampene falder lidt sammen.
200 g champignon
Tilsæt nu vand, hakkede tomater, tomatkoncentrat, oksebouillonterning, salt, sukker, peber og lad saucen simre i ca. ti minutter.
2 dl vand, 400 g hakkede tomater, 30 g tomatkoncentrat, 1 oksebouillonterning, 1 tsk salt, 2 tsk sukker, Peber
Hæld halvdelen af saucen i et ildfast fad på cirka 23x23 cm. Kom bøfferne i, og hæld resten af saucen over. Placer stykker af frisk mozzarella ned i saucen og kom fadet i den forvarmede ovn.
150 g frisk mozzarella
Nu skal pizzabøfferne tilberedes i 30 minutter. Når tiden er gået, tages fadet ud og drysses med en smule frisk hakket persille.
Frisk persille
Server med det sammen sammen med kogt pasta, ris eller et godt brød.