Opskrift på en lækker og stærkt vanedannende cremet pastaret med fettuccine, rejer stegt i smør, hvidløg og citron
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
400gfettuccine, tørret
350grejer, vannamei rejer, rå eller forkogte, optøet på forhånd
5spsksmør
4fedhvidløg
2spskskalotteløg, finthakket
1dlhvidvin
2dlhønsefond
2dlpiskefløde
1tsktørret rød chilli
Peber, efter smag
1tsksalt, eller efter smag
½stkcitron, øko. saft og skal heraf
2spskfrisk persille
Sådan gør du
Sæt en stor gryde velsaltet vand i kog. Kog pastaen efter anvisningerne på på posen. Når pastaen er kogt færdig hældes den i et dørslag så den kan dryppe af.
Samtidig med at pastaen koger smeltes 2 spsk. smør i en stor pande. Tilsæt halvdelen af det hakkede hvidløg og svits det ved middel varme et minuts tid. Skru op for varmen og kom rejerne i og svits dem ved høj varme i ca. 3 minutter. - Når rejerne er færdige kommes de over i en skål og stilles til siden.
I samme pande som rejerne blev stegt på kommes resten af smørret og resten af det hakkede hvidløg, hakket skalotteløg samt. chili. Svits det ved middel varme i ca. 3 minutter.
Derefter tilsættes hvidvin, fond, samt salt og peber til panden. Lad det koge ind ved middelvarme i ca. 7 minutter.
Derefter tilsættes fløde, citronsaft samt citronskal. Lad saucen koge ind i ca. 6 minutter, eller til den bliver lidt tykkere i konsistensen.
Når saucen er kogt lidt ind tilsættes den kogte pasta til panden. Vend det sammen så saucen bliver godt fordelt. Stivelsen fra pastaen vil også gøre saucen en smule tykkere. Når det er vendt rundt kommes rejerne i og det hele vendes igen og varmes i et par minutter ved middel varme.
Anret på tallerkner og drys med friskhakket persille.