Hjemmelavet Mango Chutney med masser af den helt rigtige smag. Tilpas varm i smagen uden at være overdøvende stærk. Den er nemt lave og kan holde sig lang tid på glas. Server den til Indisk mad eller til grillet kød eller kylling.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 2glas
Ingredienser
2spskolie
1løg, hakket fint
3fedhvidløg, revet fint
2tskfrisk ingefær, revet fint
½rød chili, hakket fint
3mango, fuldmodne, skrællet og skåret i passende tern
1 ½dlklar eddike
120grørsukker
½tskspidskommen
¼tskstødt kanel
¼tskstødt kardemomme
1 ½spskgule sennepsfrø
1tsksalt, eller efter smag
Sådan gør du
I en storgryde varmes olivenolien op til middel varme.
2 spsk olie
Tilsæt de hakkede løg og svits dem til de bliver klare. Kom derefter revet hvidløg, revet ingefær samt chili i. Svits det med i et par minutter.
1 løg, 3 fed hvidløg, 2 tsk frisk ingefær, ½ rød chili
Tilsæt derefter spidskommen, kanel, kardemomme, sennepsfrø samt salt. Svits det et minuts tid, og tilsæt så mango, klar eddike samt rørsukker. Rør det grundigt sammen og bring det i kog.
1 ½ dl klar eddike, 120 g rørsukker, ½ tsk spidskommen, ¼ tsk stødt kanel, ¼ tsk stødt kardemomme, 1 ½ spsk gule sennepsfrø, 1 tsk salt, 3 mango
Kom låg på gryden, skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme ca. 1. time. - Rør rundt undervejs.
Når mangochutneyen har stået og simret ved svag varme i en times tid, tages låget af gryden, og chutneyen smages til med salt og ekstra sukker.
Når den er smagt til en sidste gang, kommes den på skolde glas til opbevaring. Lad den køle helt ned før brug. - Den færdige mangochutney opbevares på køl hvor den kan holde sig ca. 3 måneder. Efter åbning, kan det holde sig en uges tid.