Nem opskrift på verdens bedste kyllingefad på brun af grøntsager med en lækker flødesauce og en masse god smag. Skøn kylling i ovn som hele familien elsker at spise herhjemme.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 50 minuttermin
Samlet tid 1 timet5 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
3rødløg, skrællet og skåret i både
4gulerødder, skrællet og skåret i skiver
500gkartofler, vasket og skåret i halve
250gcherrytomater
4fedhvidløg
2tsktørret oregano
1,5tsksalt
Peber, efter smag
4spskolivenolie
800gkyllingebryst
300gbroccoli, delt i buketter
2dlvand
2dlfløde
1bouillonterning, hønsebouillon
1tskpaprika
3spskparmesan, revet
3spskfrisk persille, finthakket
Marinade til kylling:
1spskgrov sennep
3spskflydende honning
½citron, saften heraf
1tsksalt
Peber, efter smag
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 210 grader varmluft.
I et ildfast fad kommes rødløg, gulerødder, kartofler, tomater samt hvidløg. Krydder med salt og peber samt tørret oregano. Kom olivenolien over og vend det hele godt rundt.
Kom det ildfaste fad i den forvarmede ovn, og tilbered nu grøntsagerne i ca. 25 minutter. Vend dem rundt et par gange undervejs.- Imens grøntsagerne tilberedes kommes vand, fløde, bouillonterning samt paprika i en gryde og varmes op.
Bland ingredienserne til marinaden og hæld den over kyllingebrysterne.
Når grøntsagerne har stået i ovnen i ca. 25 minutter tages fadet ud og den opvarmede fløde hældes i fadet. Placer kyllingebrysterne samt broccolibuketter ovenpå grøntsagerne og kom fadet i ovnen igen.
Nu skal fadet stå i ovnen i ca. 25 minutter, eller til kyllingebrysterne er tilberedt. Når der er ca. 5 minutter tilbage af tilberedningstiden drysses kyllingebrysterne med revet parmesan.- Der kan slukkes for varmluften hvis kyllingebrysterne begynder at tage for meget farve.
Når kyllingen er tilberedt, tages fadet ud af ovnen og drysses med frisk persille.
Server retten med et godt madbrød og grøn salat til.