Lækre sprøde knækbrød med masser af kerner og havregryn. De er fantastiske med pålæg som morgenmad, men de er også lækre som snack, i madpakken eller som sprødt brød til ostebordet eller til tapas.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 24knækbrød
Ingredienser
2dlvand
2,5dlhavregryn
1dlhvedemel
1tskbagepulver
½dlolie, solsikker eller raps
1dlsolsikkekerner
1dlhørfrø
1dlsesamfrø
1tsksalt
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne sammen til en dej i en stor skål. Lad dejen stå 10 minutter, varm i mens ovnen op til 185 grader varmluft.
Rul dejen tyndt ud i mellem to stykker bagepapir, fjern det øverste stykke bagepapir, og skær den efterfølgende dejen ud i 24 stykker.
Træk bagepapiret med dejen over på en bageplade, og sæt den i ovnen. Bag dine knækbrød ved 185 grader varmluft i 15-20 minutter eller til de er gyldne i overfladen.
Tag dine knækbrød ud af ovnen, og flyt dem over på en rist. Her skal de ligge til de er helt kølet af. Efterfølgende kan du pakke dem i en lufttæt bøtte.
Noter
Bløde knækbrød - Bliver dine knækbrød ikke helt sprøde når de er kølet af, eller har de måske suget lidt fugt og er blevet bløde? Så kan du fint komme den i ovnen igen i cirka 5 minutter eller til de igen er sprøde og lækre.Kerner - Du kan skifte kernerne i opskriften ud med andre kerner. Så længe du bruger den samme totale mængde kerner, så kan du fint bruge andre slags kerner end dem jeg har angivet i opskriften.