Sjov og uhyggelig dessert du kan servere til halloween eller halloweenfesten. Den består af en cremet chokolademousse pyntet med jord af Oreo's og fondantpynt med skeletter og gravsten.
Hak chokoladen og smelt den i et vandbad eller i mikroovnen. Lad den smeltede chokolade køle af.
200 g mørk chokolade
Pisk sukker og æggeblommer med en håndmixer til det er let og luftigt. Sæt det til siden.
60 g sukker, 6 æggeblommer
Piske æggehviderne helt stive i en anden skål, og sæt dem til siden.
4 æggehvider
Pisk fløden til en let skum i en tredje skål.
3 dl piskefløde
Nu skal moussen samles. Bland den afkølede chokolade sammen med æggeblommer og sukker. Vend det forsigtigt rundt. Vend herefter æggehviderne i.
Vend til sidst forsigtigt den piskede flødeskum i, og kom moussen i en sprøjtepose.
Sprøjt moussen ud i glas, og sæt dem på køl i 2 timer, så moussen kan sætte sig. I mens kan du med fordel forberede fondantpynten, så den kan nå at tørre lidt.
Lav skeletter og gravsten af fondant. Skeletterne er lavet med en form, hvor fondanten er presset ned i formen for at lave de fine skeletter. Gravstene er lavet ved at farve fondant med lidt sort frugtfarve, og derefter skære dem ud som gravsten. Jeg har skrevet på stenene med sukkertuscher. Når du har formet pynten, kan du lade den ligge og tørre indtil desserten skal samles.
100 g fondant
Samling
Stik skeletter og gravsten let ned i chokolademoussen.
Bræk Oreo's over, og fjern det hvide creme i midten. Knus de sorte kiks fint, for eksempel med enden af en kagerulle. Fordel din Oreo-jord på toppen af chokolademoussen mellem skeletterne og gravstenene.
6 Oreo's
Noter
Ingrediensnoter
Chokolade - Vi bruger mørk chokolade på cirka 70% til denne dessert. Du kan bruge den chokolade du bedst kan lide.Æg - Vi bruger både æggeblommer og æggehvider til chokolademousse. Æggeblommerne skal piskes med sukkeret, og æggehviderne piskes helt stive og vendes i når chokoladen er tilsat. Det giver en virkelig luftig og lækker mousse.Fløde - Der skal fløde i en chokolademousse, og det skal være rigtig piskefløde. Fløden skal piskes til skum inden den vendes med ægge/chokolademassen.Oreo's - Vi har brugt Oreo's til at lave jorden på toppen af chokolademoussen. Det giver en sjov tekstur, som virkelig ligner jord på en prik.Fondant - Vi har brugt fondant til både skeletter og gravsten her på desserten. Du kan selvfølgelig pynte dem præcis som du har lyst til, så lad endelig fantasien få frit spil. Det kan være med vingummiorme, uhyggelige øjne eller noget helt andet.
Forberedelse
Du kan lave chokolademoussen om formiddagen eller måske dagen før. Du kan også gøre pynten klar, altså knuse Oreo's og lave skeletterne af fondant. Jeg vil anbefale at du venter med at komme jorden og skeletterne på til indtil et par timer før servering. Chokolademoussen skal opbevares på køl.
Pyntning
Fondantpynt kan du sagtens lave dagen før, så det er klar når kagerne skal pyntes.Jeg har brugt denne form til at lave skeletterne (reklamelink). Gravstenene er lavet i fondant, og jeg har skrevet på dem med disse sukkertuscher (reklamelink)