Lækker glat og cremet gulerodspuré, der kan servere som tilbehør til hovedretten hvad enten du serverer et godt stykke oksemørbrad, svinemørbrad eller noget helt andet. Den er også dejlig til en let forret med kammuslinger.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
300ggulerødder
5dlsødmælk
1laurbærblad
1spskfrisk timian
30gsmør
1tskcitronsaft
½tsksalt
Peber, efter smag
Sådan gør du
Gulerødderne skrælles og skæres i grove tern.
300 g gulerødder
I en gryde kommes mælk, gulerodstern, laurbærblad og timian. Bring det i kog og lad det simre til gulerødderne er helt møre, det tager cirka 15-20 minutter.
5 dl sødmælk, 1 laurbærblad, 1 spsk frisk timian
Når gulerødderne er møre, gemmes en ½ dl. af kogevæsken. Hæld derefter det hele op i et dørslag og lad det dryppe af. Sorter laurbærblad og timianstilke fra og kasser dem.
Kom nu de afdryppede gulerødder op i en blender sammen med smør, citronsaft, salt, peber og lidt af den gemte kogevæske. Blend det nu til det er en helt glat puré. Juster med mere kogevæske indtil du har den ønskede konsistens.
30 g smør, 1 tsk citronsaft, ½ tsk salt, Peber
Overfør den færdige puré til en skål og server med det samme.