Lækre og nemme grillspyd med frankfurtere omviklet med bacon, lækre søde majskolber og små tomater. Det er skøn børnevenlig grillmad, og de er super hurtige at lave.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4grillspyd
Ingredienser
4frankfurtere
100gbacon
2majskolber
8cherrytomater
40gsmør
2fedhvidløg
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Forvarm grillen til lav varme, sat op til direkte varme. Varm den op med lukket låg.
Forbered alle ingredienserne. Skær pølserne i tykke skiver, og vikl en halv skive bacon om hvert pølsestykke. Pil skallen af majskolberne og skær dem i skiver á ca. 2 cm. Skyl cherrytomaterne og lad dem dryppe af.
4 frankfurtere, 100 g bacon, 2 majskolber, 8 cherrytomater
Smelt smørret i en gryde eller i microovnen. Riv eller hak hvidløget fint, og kom det i det smeltede smør og rør rundt.
40 g smør, 2 fed hvidløg
Nu skal grillspyddene fyldes. Start med en skive majs, efterfulgt af et stykke pølse med bacon, og så en tomat. Gentag til hele spyddet er fyldt. Gentag processen til alle grillspyd er fyldt.
Pensel nu alle grillspyddene med hvidløgssmør og krydder dem med salt og peber efter smag.
Salt, Peber
Nu skal spyddene grilles. Placer dem på grillristen over direkte varme og grill dem i ca. 25 minutter. Grillspyddene vendes løbende undervejs, så de får en god farve på alle sider.
Når spyddene er færdige tages de af grillen og serveres med det samme.
Noter
Ingrediensnoter
Pølser - Vi bruger her frankfurtere, for de bliver super gode på grillen. Du kan også fint bruge andre typer af pølser.
Tilberedning
Træspyd - Hvis du bruger træspyd, lægges de i koldt vand en halv times tid inden der skal grilles, så brænder de ikke så nemt af.Tips til majskolber - Det er nemmest at bruge en brødkniv til at skære majskolberne i skiver. Brug en stegenål eller andet til at lave hul i majsskiverne inden de presses på grillspyddet, så går det meget nemmere.Hvidløgssmør - Pensel grillspydende løbende med hvidløgssmør, men pas på der ikke går ild i dem når det drypper ned på flammerne i grillen.