Opskrift på den mest lækre og sprøde southern fried chicken du kan forestille dig. Det er kyllingelår der er sprøde udenpå og møre og saftige indeni, og med den helt rigtige Kentucky smag lavet hjemme i dit eget køkken.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Marineringstid 8 timert
Samlet tid 8 timert30 minuttermin
Antal 12stk
Ingredienser
12kyllingeunderlår
2 ½dlkærnemælk
2spsksalt
3æg
2dlhvedemel
½dlmajsstivelse, maizena
1tskbagepulver
1lfritureolie
Krydderi til fried chicken
2spskpaprika
2tskløgpulver
2tskhvidløgspulver
1tskrøget paprika
2tsktørret oregano
½tskcayennepeper, kan udelades
½tskstødt spidskommen
1spsksalt
Sådan gør du
Krydderiblanding
Bland alle krydderierne sammen, og opbevar krydderiblandingen i en lufttæt beholder.
2 spsk paprika, 2 tsk løgpulver, 2 tsk hvidløgspulver, 1 tsk røget paprika, 2 tsk tørret oregano, ½ tsk cayennepeper, ½ tsk stødt spidskommen, 1 spsk salt
Forberedelse
I en skål blandes kærnemælk, 2 spsk. krydderiblanding og salt. Pisk det grundigt sammen. Kom kyllingelårene i en pose og hæld marinaden i. Bind en knude på posen og vend kyllingelårene rund i marinaden. Kom posen i køleskabet. - Nu skal kyllingelårene ligge i marinaden i mindst 8 timer og trække. Den tager slet ikke skade af at ligge længere, så hvis det passer bedre med 12 timer, så er det helt fint.
12 kyllingeunderlår, 2 ½ dl kærnemælk, 2 spsk salt
Når kyllingelårene har trukket på køl tages de ud af køleskabet.
I en dyb tallerken blandes hvedemel, maizena, bagepulver samt resten af krydderiblandingen sammen.
2 dl hvedemel, 1 tsk bagepulver, ½ dl majsstivelse
I en anden tallerken piskes æg sammen med en dl. af marinaden som kyllingen lå i.
3 æg
Tag nu kyllingelårene og vend dem i melblandingen, derefter skal de vendes i æggemassen og til sidst igen i melblandingen. Sørg for at de er helt dækket ind i mel. Læg lårene på et stykke bagepapir.
I en en pande på ca. 28 cm. i diameter varmes olien op til 160 - 170 grader. Kyllingelårene stegs af 2 omgange, så der ikke er for mange i panden.
1 l fritureolie
Når olien er varm kommes kyllingelårene forsigtigt i så olien ikke sprøjter. Steg nu kyllingelårene i 7 - 10 minutter på hver side. Temperaturen inde ved knoglen skal være omkring 72 grader. - Det kan være en god ide at bruge et stegetermometer så man kan holde øje med temperaturen på olien og kyllingen.
Når kyllingelårene er færdige tages de op, og lægges på fedtsugende papir inden de serveres.