Opskrift på flødekartofler med porrerOpskriften på de perfekt ovnkartofler med fløde og porrer. Dette kartoffelfad passer perfekt til en kogt hamburgerryg, grillede nakkekoteletter eller en klassisk frikadelle. Det er skøn hverdagsmad til efteråret og vinteren.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1,5kgkartofler
2porrer
3fedhvidløg
5dlpiskefløde
1spskgrov sennep
3laurbærblade
2tsksalt
Peber, efter smag
1knspstødt muskatnød
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 210 grader almindelig varme.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver à ca. 3 mm. Det er rigtig nemt hvis du har et mandolinjern, ellers er det frem med kniven, pas på fingrene.
Hvidløg hakkes og porrerne renses grundigt i rindende koldt vand. De skæres derefter i tynde skiver.
I en stor gryde varmes fløden op sammen med grov sennep, laurbærblade, salt, peber samt stødt muskatnød. Smag det til og tilsæt kartoffelskiverne, porrer og hvidløg varm det op og lad det simre i ca. 5 minutter under omrøring.
Hæld derefter det hele op i et ildfast fad (23x23x6 cm). Kom nu fadet på den forvarmede ovn og tilbered flødekartoflerne i ca. 1 time eller til kartoflerne er møre og de er blevet lækre og gyldne på toppen.
Når flødekartoflerne er færdige, tages de af ovnen og serveres med det samme.