Nem og lækkert flettet lyst brød, som du kan servere til morgenmad, brunch eller til jule- eller påskefrokosten. Det er et smukt brød, og det er ikke så svært når man får styr på fletteteknikken.
Tilsæt salt, sukker og bageemzym, og kom herefter hvedemelet i. Nu skal dejen æltes rigtig godt, gerne på røremaskine. Du skal ælte dejen indtil den er glat og jævn og slipper skålens kanter.
1 tsk salt, 1 tsk sukker, 10 g bageenzym (reklamelink), 525 g hvedemel
Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen indtil smørret er arbejdet helt ind i dejen. Lad dejen hvile 30 minutter i skålen eller på køkkenbordet.
25 g smør
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 6 lige store stykker. Tril hvert dejstykke til en lang pølse på cirka 1 cm i tykkelse.
Fletteteknik:Samel enderne i den ene ende, og begynd derefter at flette. Først flytter du den yderste højre strimmel helt over til venstre, og den yderste venstre strimmel over alle de andre, så den ender yderst til højre. De to yderste strimler bytter dermed plads, og derefter fortsætter du flettemønstret på følgende måde:Tag den næstyderste strimmel fra venstre (2. strimmel), og læg den yderst til højre. Tag derefter den yderste venstre strimmel (1. strimmel) og placér den i midten, mellem 2. og 3. strimmel.Tag den næstyderste strimmel fra højre (5. strimmel), og læg den yderst til venstre. Tag derefter den yderste højre strimmel (6. strimmel) og placér den i midten, mellem 2. og 3. strimmel.Fortsæt på denne måde, indtil du når enden. Tryk enderne godt sammen og fold begge ender ind under brødet.
Læg franskbrødet på den bageplade beklædt med bagepapir, og lad det hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka 45 minutter.
Når dejen er hævet, varmes ovnen op til 200 grader varmluft. Brug ovnens dampfunktion eller sæt et fad i bunden af ovnen til at lave damp under bagningen.
Når ovnen er varm, sættes brødet i ovnen, og der hældes 1-2 dl vand i fadet i bunden af ovnen for at skabe damp. Lad brødet bage cirka 25-30 minutter ved 200 grader varmluft til det er godt afbagt og lyder hult når du banker under bunden på det.