Nem og lækker kage med bananer og chokolade. Den er god at lave hvis du har nogle overmodne bananer, og så er den altid et hit hos både børn og voksne.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
Start med at piske sukker og æg godt så det bliver tykt og skummende.
280 g sukker, 6 æg
Tilsæt vaniljekorn fra vaniljestangen. Smelt smørret i en gryde og sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel/bagepulver og smeltet smør.
1 vaniljestang, 150 g smør, 250 g hvedemel, 2 tsk bagepulver
Mos bananerne med en gaffel, og hak chokoladen groft. Det er vigtigt at chokoladestykkerne ikke er for store, da de så vil synke til bunden af kagen. Vend bananmos og chokoladestykker i dejen.
3 bananer, 200 g mørk chokolade
Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir på ca. 25x33 cm og bag den ved 175 grader i 40-45 min. Stik i kagen med en kødnål eller gaffel, når der ikke hænger dej ved, er den færdig.
Lad kagen køle ned og server den lun eller helt afkølet.