Opskrift på bagt æblekage med kanelBagt æblekage er altid et hit hos hele familien. Det er en super nem og lækker kage med æbler og kanel samt mandler på toppen. Server den med flødeskum eller creme fraiche til eftermiddagskaffen eller med en kugle god vaniljeis som en efterårsdessert.
Kom æg og sukker i en skål og pisk det til det er let, hvidt og luftigt. Her er det altså en fordel med en el-pisker eller en røremaskine.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, bland det med lidt sukker og pisk det sammen med æggemassen sammen med vaniljeessens.
Kom mel og bagepulver i en si og sigt det ned i æggemassen, pisk det igen til det er en jævn masse.
Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af. Pisk det derefter i dejen.
Skræl æblerne og skær den i stykker ca. 1x1 cm. Kom æblestykkerne og rosinerne i dejen og vend det hele godt.
Hæld dejen i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter.
Så skal kagen pyntes. Skræl de sidste æbler og skær dem i tynde både. Læg dem i et fint mønster og tryk dem en smule ned i dejen.
Slut af med at drysse kanel og sukker samt mandelflager over.
Bag kagen i ca. 40 min i den forvarmede ovn. Her er det altså vigtigt at at stikke i kagen undervejs, ellers risikerer man at den bliver tør. Hænger der stadig dej på kniven når man stikker i kagen skal den have lidt mere tid i ovnen.
Lad kagen køle lidt of og server den med creme fraiche eller vaniljeis eller bare som der er.