Opskrift på den bedste chokolade-smørcreme. Den er virkelig nem at lave, og så smager den godt samtidig med at den er pæn at sprøjte ud på cupcakes eller kager.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
125gsmør, blødt
1tskvaniljeessens
500gflormelis
1dlmælk
100gmørk chokolade
Sådan gør du
Kom det bløde smør sammen med vaniljeessens i en skål, og pisk det med elpisker eller røremaskinen til det er hvidt og luftigt. Det er vigtigt at det bliver pisket rigtig godt.
125 g smør, 1 tsk vaniljeessens
Tilsæt gradvist flormelis og mælk, mens du stadig rører cremen. Her skifter jeg til spaden på røremaskinen. Gem lidt af flormelisen og mælken til at justere konsistensen til sidst, det er ikke sikker at du skal bruge det hele.
500 g flormelis, 1 dl mælk
Hak chokoladen. Smelt cirka ⅔ af chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Rør herefter den sidste ⅓ chokolade i, og rør til alt chokoladen er smeltet. Hæld chokoladen over i smørcremen mens du rører. Det er vigtigt at chokoladen ikke er varm når den hældes i.
100 g mørk chokolade
Juster konsistensen på smørcremen ved at tilsætte mere flormelis hvis den er for tynd, og mere mælk hvis den er blevet for tyk. Hvis du skal sprøjte cremen ud, skal den være så tyk at det ikke flyder ud hvis du sætter en lille klat på en tallerken. Hvis den skal smørres ud, kan du lave den lidt tyndere.
Når du er tilfreds med konsistensen, er cremen klar til at komme på din kage eller dine muffins.
Noter
Portionsstørrelse - Denne portion passer til at dekorere 12-14 muffins alt efter hvordan du sprøjter cremen på.