Helt klassisk biksemad bare lavet med kyllingebryst. Det er en nem og lækker måde at lave biks på, også selvom du ikke har en rest kød til at ligge. Server med spejlæg, rugbrød og syltede rødbeder.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 55 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler
75gsmør, eller olie
500gkyllingebryst
2løg
3laurbærblade
1kvistfrisk rosmarin, hakket fint
1kvistfrisk timian, hakket fint
1,5tsksalt
Peber
Spejlæg
8æg
25gsmør, eller olie
Sådan gør du
Find en stor gryde frem, og bring velsaltet vand i kog. Kom kartoflerne i og lad dem koge til de er møre. Det tager 15 - 20 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dampe af og køle ned.
1 kg kartofler
Når kartoflerne er sat over og småkoger, forberedes løgene. Pil dem og skær dem i passende tern. På en pande opvarmes ⅓ af smørret til middel varme. Kom løgene på panden og svits dem til de bliver let gyldne og bløde.
2 løg
Når løgene svitses, forberedes kyllingen. Fjern sener og fedt og skær kyllingebrysterne i mundrette tern og stil dem til siden.
500 g kyllingebryst
Når løgene er blevet let gyldne og bløde, tages de af panden og kommes i en skål. Stil dem til siden. I samme pande smeltes nu halvdelen af det resterende smør.
Kom kyllingestykkerne på panden og svits dem ved høj varme til de er tilberedte og får lidt farve.
Imens kyllingestykkerne brunes af, skæres kartoflerne i passende tern. - Her kan man vælge at pille kartoflerne, jeg plejer at bruge dem med skræl på. De kan også skrælles før de koges.
Når kyllingen er brunet af, smeltes det resterende smør, og så kommes løg og kartoffelstykkerne tilbage i panden sammen med laurbærblade, timian, rosmarin samt salt og peber. Steg nu biksemaden ved middel varme til kartoffelstykkerne tager farve og bliver gyldne.
Når biksemaden står og steger, laves spejlæggene. På en stor pande smeltes smørret ved middel varme. Når smørret er smeltet og bruset af, slår man æggene ud i panden.
8 æg, 25 g smør
Tilbered nu spejlæggene til blommen har den ønskede konsistens. Når de er færdige, tages de af panden. - De kan eventuelt vendes til sidst hvis du bedst kan lide dem sådan.
Når biksemad og spejlæg er færdige serveres det hele sammen med rugbrød og syltede rødbeder.