Saftige og sundere frikadeller af hakket kyllingekød laver i airfryeren. På den måde kan du lave dine frikadeller hurtigt og nemt, og samtidig spare på fedtstoffet under tilberedningen.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Køleskab 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 6personer
Ingredienser
1kghakket kylling
2løg
2dlhavregryn
2spskhvedemel
1dlmælk
1æg
¼tskstødt allehånde
2tsksalt
Peber
1spskolivenolie, på spray
Sådan gør du
Pil løgene, og riv dem på den grove side af rivejernet.
2 løg
Rør det hakkede kyllingekød sammen med salt indtil det bliver sejt.
1 kg hakket kylling, 2 tsk salt
Tilsæt hvedemel, havregryn, revet løg, æg, mælk, peber samt stødt allehånde til farsen og rør den grundigt sammen.
Find airfryerkurven frem, og spray bunden med olie. Form frikadeller af farsen, og kom 16 kødboller i airfryeren af gangen ovenpå risten. Spray toppen af frikadellerne med olie, og giv dem 15 minutter på 190 grader på "Airfry"-funktionen.
1 spsk olivenolie
Server kyllingefrikadellerne med dit favoritttilbehør.
Denne portion passer med 32 frikadeller, så du må stege dem over 2 gange i airfryeren, alt efter størrelsen på din airfryer. Hvis du kun vil lave en enkelt portion, kan du halvere ingredienserne i ingredienslisten, men de resterende frikadeller er skønne på madpakken, eller de kan fryses ned.
Noter
Airfryer - Denne opskrift er lavet i vores Cosori Dualblaze airfryer. Hvis du bruger en anden maskine, kan det være at tilberedningen tiden skal tilpasses lidt. Hold derfor altid lidt ekstra godt øje med maden når du tilbereder nye opskrifter i din airfryer.