Opskrift på saltmandler i airfryerLækre sprøde saltede mandler, som er tilberedt i airfryer. Det er en lækker lille salt snack til vin eller øl, og så er de skønne at servere til tapas eller som topping på salater.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Trækketid 30 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 8personer
Ingredienser
250g mandler
5dlvand
0,5dlgroft salt
1spskfint salt
1spskolie
Sådan gør du
Bring vand og groft salt i kog i en gryde, og rør rundt indtil saltet er opløst.
5 dl vand, 0,5 dl groft salt
Tag gryden af varmen, og hæld mandlerne ned i saltvandet. Læg et låg på gryden, og lad mandlerne trække 30 minutter i vandet.
250 g mandler
Hæld herefter vandet fra mandlerne, og lad dem dryppe af i en si.
Kom de afdryppede mandler, olie og fint salt i en skål, og rør rundt så olie og salt fordeler sig på mandlerne.
1 spsk fint salt, 1 spsk olie
Fordel mandlerne i bunden af din airfryerkurv, ovenpå risten.
Kom kurven i airfryeren, og giv mandlerne 15 minutter ved 160 grader på funktionen "Airfry".
Når tiden er gået, tages kurven ud af airfryeren. Lad mandlerne ligge på risten i kurven og køle ned indtil de er helt kolde.
Herefter er de klar til at spise eller til at komme i et glas og gemme til senere.
Noter
Opbevaring og holdbarhed: Opbevar de afkølede mandler i et glas med låg eller i en lufttæt bøtte. Stil mandlerne et tørt sted, og så kan de holde mindst en måned, sikkert længere.