Opskrift på juleskumElsker du også juleskum? Så må du prøve vores hjemmelavede skumfiduser med kirsebærsmag. De er skønne i konfektskålen til jul, og så er de virkelig sjove at lave.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Tørretid 3 timert
Samlet tid 3 timert30 minuttermin
Antal 30skumfiduser
Ingredienser
6arkhusblas
1spskvaniljesukker
200gsukker
1dlkirsebærsaft fra dessertkirsebær, el anden saft
50gflormelis
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand.
6 ark husblas
Kom sukker, vaniljesukker og saft fra dessertkirsebærene op i en gryde og kog det op. Kog massen, og rør i det en gang i mellem indtil temperaturen når op på 118-120 grader. Tag så gryden af varmen, vrid husblassen, og smelt husblassen i den varme sukkerlage.
1 spsk vaniljesukker, 200 g sukker, 1 dl kirsebærsaft fra dessertkirsebær
Hæld sukkerlagen i en tynd stråle ned i en skål, for eksempel skålen til røremaskinen, mens du pisker. Fortæt med at piske til alt lagen er tilsat og massen bliver hvid og luftig som marengs. Den må ikke være helt kold, for så sætter den sig for meget.
Kom bagepapir i en form på cirka 20x20 cm, og drys et jævnt lag flormelis i bunden af formen.
50 g flormelis
Hæld skumfidusmassen ud oven på flormelisen, og sigt flormelis på toppen af skumfidusmassen også.
Lad formen stå, så massen kan sætte sig i minimum 3 timer. Herefter kan skumfiduserne skæres eller klippes ud. Vend de færdige skumfiduser i flormelis, og lad dem gerne ligge og tørre yderligere et par timer inden de kommes i en lufttæt beholder.