Opskrift på julemacaronsLækre kakao-macarons med ganache med chokolade og julekrydderierne kanel, nelliker og ingefær. De smager skønt som en lille julehapser til adventshygge eller som et alternativ til julekonfekt.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Tørring og nedkøling 2 timert
Samlet tid 2 timert45 minuttermin
Antal 30macarons
Ingredienser
Macarons
120gmandelmel, fint
150gflormelis
25gkakao
50gæggehvider
150gsukker
50gvand
50gæggehvider
Ganache
150gmørk chokolade
150gpiskefløde
1tskstødt kanel
1tskstødte nelliker
½tskstødt ingefær
Pynt
50gmørk chokolade
Sådan gør du
Macarons
Sigt mandelmel, flormelis og kakaopulver ned i en skål og tilsæt 50 g æggehvide. Rør det godt sammen.
120 g mandelmel, 150 g flormelis, 25 g kakao, 50 g æggehvider
Kom sukker og vand i en lille gryde, og kog det op. Kog indtil væsken har en temperatur på 118 grader.
150 g sukker, 50 g vand
Pisk de resterende æggehvider helt stive med en elpisker. Hæld derefter langsomt den varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle mens du stadig pisker. Pisk indtil din marengs er jævn og sej og massen er afkølet.
50 g æggehvider
Vend marengsmassen i melblandingen med en dejskraber. Tag først et par skefulde, og når det er fordelt i dejen kan du vende resten af marengsen i. Vend dejen sammen indtil den er jævn og tyktflydende, men pas på med at overarbejde den.
Kom macarondejen i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjt macarons ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal være 2-3 cm i diameter.
Lad dine macarons tørre i 45 minutter inden de sættes i ovnen.
Bag dine macaronskaller i 13-15 minutter ved 160 grader, og lad dem herefter køle helt ned. I mens de bager kan du lave ganachen til at fylde inden i.
Ganache
Hak chokoladen groft. Kom chokoladen i en skål sammen med kanel, nelliker og ingefær.
150 g mørk chokolade, 1 tsk stødt kanel, 1 tsk stødte nelliker, ½ tsk stødt ingefær
Opvarm fløden i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør forsigtigt rundt til alt chokoladen er smeltet.
150 g piskefløde
Sæt ganachen på køl til den er helt kold, og kagerne er klar til at blive fyldt.
Samling
Smelt chokoladen og kom den i en lille sprøjtepose. Dekorer toppen af dine macarons med smeltet chokolade. Du skal kun komme chokolade på halvdelen, da den anden halvdel vil fungere som bunden.
50 g mørk chokolade
Tag ganachen ud af køleskabet, og pisk den op i røremaskinen eller med en elpisker. Kom ganachen i en sprøjtepose med en rundt tyl, og sprøjt den ud på alle bundene. Luk dine macarons ved at sætte en top ovenpå, og trykke let sammen.
Server straks eller opbevar kagerne på køl til de skal serveres.
Noter
Opbevaring og holdbarhed: Du bør opbevare de fyldte macarons i en lufttæt bøtte i køleskabet. Her holder er omkring 5 dage. Du kan også fryse de færdigbagte macaronskaller, men vent med at fylde dem til de er tøet op. Optøning tager en times tid på køkkenbordet.