Guide til at smutte mandler hurtigt og nemt. Smuttede mandler bruges for eksempel i risalamande, småkager, som kagepynt eller i desserter. Heldigvis tager det ikke ret lang tid at smutte mandler selv.
Forb. tid 2 minuttermin
Tilb. tid 3 minuttermin
Samlet tid 5 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
100gmandler
5dlvand
Sådan gør du
Kom mandlerne i en gryde, og tilsæt vand så det dækker mandlerne.
100 g mandler, 5 dl vand
Kog vandet op, og lad mandlerne koge i 1 minut.
Sluk for blussen og tag gryden af. Lad mandlerne trække i 2-3 minutter i det varme vand.
Hæld vandet fra og lad mandlerne køle ned indtil du kan røre ved dem.
Smut skindet af mandlerne ved at bruge to fingre og trække skindet ned af mandler. Skindet smutter nemt af, deraf navnet smuttede mandler.
Fortsæt med alle mandlerne, og så er de klar til at blive brugt i desserter, kager eller konfekt.
Noter
Holdbarhed og opbevaring: De smuttede mandler kan fint holde en uges tid og sikkert længere i køleskabet, du kan komme dem i en tætsluttende beholder eller vakuumpakke dem. Mandlerne kan også fryses ned, og holder sig op til 1 år i fryseren.