Opskrift på and i stegeposeHel andesteg lavet i stegepose. Stegeposen holder på saft og kraft fra anden og giver et saftigt og mørt resultat. Skindet bliver efterfølgende brunet af, og bliver lækkert og sprødt, lige som vi godt kan lide det.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 2 timert
hviletid 15 minuttermin
Samlet tid 2 timert25 minuttermin
Antal 4personer
Udstyr
1 stegepose
Ingredienser
3kgand
3tsksalt, kokkesalt
Peber, efter smag
2æbler, udkernet og skåret i tern
10svesker, uden sten
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 200 grader sat op til almindelig over- og undervarme.
Start med at forberede anden. Rester af fjer fjernes, og gumpen samt de yderste vingeled klippes af og kasseres. Fjern indmaden og gem de dele du vil beholde og komme i stegposen sammen med anden. - Jeg plejer at bruge hals og hjerte.
3 kg and
Anden duppes tør og og drysses med halvdelen af saltet og peber efter smag. Den anden halvdel af saltet fordels indvendigt i anden.
3 tsk salt, Peber
Anden fyldes derefter med æbletern og svesker og lukkes af i enden med en stegenål eller lignende. Kom nu anden samt indmad i stegeposen og forsejl den. Klip et lille hul i posen, så noget af damen kan slippe ud under tilberedningen. - Hvis du er i tvivl om hvordan du bruger en stegepose, så læs på pakken hvordan de anvendes.
2 æbler, 10 svesker
Når ovnen er varm, placeres anden i stegeposen på en bageplade, eller i et fad og placeres midt i ovnen. Den skal nu tilberedes i ca. 2 timer, eller til kernetemperaturen nærmer sig 75 grader inde ved benene.
Når tiden er gået og kernetemperaturen er ved at være der, tages anden ud af ovnen. Tag forsigtigt fat om anden, og klip et hjørne af posen så væsken kan tømmes ud, den gemmes til saucen. Klip posen op og kasser den.
Nu skal anden brunes af under grillen i ovnen. Tænd for grillen og brun anden af under opsyn i ca. 10 minutter, eller til den er flot gylden. Nå anden er færdig, tages den ud og placeres på et skærebræt hvor den nu skal trække i ca. 15 minuttern inden den parteres ud og serveres.