Opskrift på appelsinsalatNem salat med rucola, appelsin, granatæble og honningristede valnødder. Perfekt til vintermånederne, andestegen eller som salat til juleaften.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
40grucola
4appelsiner
½granatæble
Honningristede valnødder
½spsksmør
50gvalnøddekerner
1spskhonning
Sådan gør du
Honningristede valnødder
Smelt smørret på en pande, og steg valnøddekernerne i smørret ved middel varme et par minutter.
½ spsk smør, 50 g valnøddekerner
Tilsæt honningen, og lad valnødderne simre under omrøring i cirka 5 minutter indtil honningen er kogt lidt ind og har samlet sig jævnt omkring valnødderne.
1 spsk honning
Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og adskil dem lidt med to gafler. Lad dem køle ned mens du forbereder resten af salaten.
Salat
Vask rucolasalaten godt og lad den dryppe af inden den anrettes på et fad.
40 g rucola
Skræl appelsinerne, og skær dem i skiver. Anret appelsinskiverne ovenpå salaten.
4 appelsiner
Bank kernerne ud af granatæblet, og fordel dem ovenpå appelsinskiverne.
½ granatæble
Hak de afkølede valnødder groft, og fordel dem ovenpå salaten inden servering.