Opskrift på chokoladekage med smørkageStor chokoladekage i bradepande, som er pyntet med smørcreme. Den er perfekt til fødselsdag, børnefødselsdag og til at dele ud i skolen eller børnehaven. Du kan pynte kagen med navn, blomster, flag eller noget helt andet, efter fødselarens ønsker.
Jeg bruger altid min røremaskine til denne kage, da det er en stor portion dej at røre sammen i hånden.
Smelt smørret i en gryde og hæld det op i røreskålen.
500 g smør
Tilsæt æg og sukker og rør det hele godt sammen. Sigt herefter hvedemel, kakao og bagepulver ned i skålen og tilsæt også vaniljepasta og salt. Rør dejen sammen.
6 æg, 600 g sukker, 400 g hvedemel, 50 g kakao, 2 spsk bagepulver, 1 spsk vaniljepasta, 1 knsp salt
Kog vandet op, og hæld det kogende vand i dejen i en tynd stråle mens maskinen stadig kører. Når alt vandet er tilsat, hældes dejen over i bradepanden, som er beklædt med bagepapir.
3 dl vand
Bag kagen ved 175 grader almindelig over- og undervarme i 35 minutter. Tjek med en kødnål at kagen er færdig og at der ikke hænger dej på nålen når du stikker den ned midt i kagen og trækker den op igen. Hvis kagen ikke er færdigbagt, skal du give den lidt længere.
Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og køler helt ned inden den pyntes med smørcreme.
Pyntning med smørcreme
Kom det bløde smør i røremaskinen og pisk til det er luftigt. Tilsæt vaniljepasta og herefter flormelis lidt af gangen. Når cremen er helt glat, kan du dele den op og farve de enkelte dele i forskellige farver, alt efter hvordan du vil pynte den.
500 g smør, 1 spsk vaniljepasta, 500 g flormelis, Frugtfarve eller pastafarve
Kom den farvede smørcreme i sprøjteposer med stjernetylle og sprøjt den ud på kagen i det mønster du har lyst til. Du kan for eksempel lave et dansk flag eller skrive navnet på den der har fødselsdag.
Noter
Opbevaring
Når kagen er pyntet med smørcreme bør du opbevare den køligt. Tag den gerne ud af køleskabet 30 minutter inden den skal serveres.
Farvning af smørcreme
Du kan bruge frugtfarve eller pastafarve til at farve smørcremen med. Hvis du vil lave klare farver, som for eksempel den røde her på billederne, så bør du bruge pastafarve. Pastelfarverne du kan se på nogle af billederne her på siden er lavet med frugtfarve.
Vil du lave en mindre kage?
Denne kage passer til en stor bradepande. En af dem der passer i en almindelig ovn, og som måler cirka 35x40 cm. Vil du lave den i en mindre bradepande, så passer en halv portion til en bradepande på cirka 25x30 cm.
Alternativer til smørcreme
Hvis du helst vil være fri for smørcreme på toppen af kagen, så kan du pynte den med helt almindelig glasur. Det laver du ved at komme lidt vand i en skål flormelis og røre det sammen indtil konsistensen er sej men flydende, og så kan du fordele det på kagen.