Opskrift på grov tærtedejNem og lækker tærtedej til madtærter. Fyld den forbagte tærtedej med dit favoritfyld, og lav lækre tærter til din familie. Et bud på en sundere tærtedej.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 55 minuttermin
Køleskab 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 1tærtedej
Ingredienser
130ghvedemel
50gfuldkornshvedemel
100gsmør, koldt og skåret i tern
½tsksalt
2spskvand
Sådan gør du
Kom hvedemel, fuldkornshvedemel, smør og salt i en skål, og smulder smørret ud i melet. Du kan også gøre det på foodprocessoren, det går lidt hurtigere.
130 g hvedemel, 50 g fuldkornshvedemel, 100 g smør, ½ tsk salt
Tilsæt koldt vand lidt af gangen, og så skal du hurtigt samle dejen med hænderne. Pas på du ikke kommer til at ælte dejen, den skal bare samles.
2 spsk vand
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Læg dejen over i tærteformen, og tryk dejen ud over kanterne, så kanterne bliver skarpe.
Sæt tærteformen med dejen i køleskabet i mindst en halv time, gerne en time hvis du har tid.
Tag dejen ud og prik den helt igennem med en gaffel mange steder, det er for at undgå at tærtedejen buler op på midten under forbagningen, og at dampen kan slippe op.
Læg et stykke bagepapir over tærten og fyld den op med bagekugler eller tørrede bønner eller ris. Forbag tærtedejen ved 200 grader i 12-15 minutter.
Tag herefter dejen ud af ovnen, fyld tærten med dit yndlingsfyld, og bag den færdig til fyldet er færdigbagt, det tager typisk omkring 30-40 minutter alt efter hvilket fyld du vælger at komme i.